V Festival Músiques en Terres de Cruïlla

festival_musiques_cruilla_57fb8a5820334

Dates: Diumenge 23, dissabte i diumenge 29 i 39 d’octubre, diumenge 6 i dissabte 26 de novembre
Lloc: Auditori del Centre Obrer de la Sénia (c/ Primer de Maig, 14), La Sénia 

Els propers dies 23, 29 i 30 d’octubre i 6 i 26 de novembre de 2016 se celebrarà a la Sénia la IV edició del festival Músiques en Terres de Cruïlla, organitzada pel Centre d’Estudis Seniencs, l’Agrupació Musical Senienca i l’Institut Ramon Muntaner, amb l’objectiu de reunir música, cant i dansa d’arreu dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Aquest festival s’inclou en el programa dels 9ns Tallers i Jornades de Memòria Oral 2016-2017 de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

Com a novetat, a partir d’aquest any 2016 el festival s’estructurarà a partir d’un projecte plurianual que permetrà l’aproximació a la música en binomi amb la literatura, la festa, la dansa, la vida quotidiana i les arts. El propòsit és, en acabar aquest cicle, organitzar un congrés internacional l’any 2021 que permeti extreure’n conclusions i establir paral·lelismes amb altres realitats geogràfiques i/o culturals. Per a fer-ho, la temàtica triada s’aborda des de diferents perspectives i es compta amb investigadors i artistes, donant tanta importància a l’aproximació teòrica com a la pràctica.

D’aquesta manera, enguany, la jornada al voltant de la qual s’articula el festival, i que es durà a terme el dissabte 29 d’octubre, portarà per títol “Música i literatura a les Terres de Cruïlla”, i constarà de sengles xerrades a càrrec de Carles Duarte i Joan Sebastià Cid; d’una roda d’experiències, coordinada per Elena Espuny i amb la participació de Jesús M. Tibau, Toni Just, Jordi Llavina, Albert Pujol, Mirna Vilasís, Xavi Múrcia i Túrnez i Sesé, i de tallers i demostracions, a càrrec de Montse Castellà, Laura Borràs i un equip dedicat a l’aproximació a Joan Maragall, Gerard Vergés i Joana Raspall des de la música coral, coordinats per Victòria Almuni. La jornada es complementarà amb l’acció artística “Visitacions. O la concepció de l’immaterial”, a càrrec de Maria Pons; d’una visita a l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” i del Concert de Músiques en Terres de Cruïlla, amb Joan Rovira, Andreu Valor i la Banda de Música de l’Agrupació Cultural Senienca.

Tothom que es vulgui inscriure a la jornada ho pot fer a l’enllaç musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/inscripcio-ed-16/.

El festival seguirà el 30 d’octubre, amb un taller de danses tradicionals, a càrrec de l’Esbart Català de Dansaires, i una trobada de grups de danses tradicionals, i sengles concerts, de música coral i “Ovidi simfònic”, els dies 6 i 26 de novembre. Amb anterioritat, el dia 23 d’octubre, i coincidint amb la Fira de l’Artesania de la Fusta de la Sénia, es realitzaran uns tallers de jota cantada i jota ballada,a càrrec de Pere Gumbau i Carme Balagué, de l’Escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter.

La venda d’entrades per al Concert de Músiques en Terres de Cruïlla estarà oberta des del 10 fins al 25 d’octubre a les oficines de l’Agrupació Musical Senienca (C/ del Bisbe Berenguer de Prats, 7), de dilluns a divendres, de 11 a 13.30 h. Preu: 5€. També es podran comprar, amb un preu de 7€, el dia del concert 7€. Tel. d’informació: 679.364.008.

Per a consultar el programa definitiu del festival i més informació: musiquesenterresdecruilla.wordpress.com

 

Deixa un comentari