XIV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre: les festes populars del territori

pegatinaLa Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, organitzada actualment per la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Cultural, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’IRMU, que se centra de manera monogràfica en algun dels molts aspectes del Patrimoni Etnològic material i immaterial del territori.

Aquest any, la seva catorzena edició, per itinerància comarcal, tindrà lloc a Alcanar, i es dedica a les festes populars de les Terres de l’Ebre, amb el doble objectiu de repassar algunes de les festes populars més arrelades de les Terres de l’Ebre, i d’oferir als assistents una mirada que  els permeti copsar quin és el model festiu propi de les Terres de l’Ebre.

El programa de la Jornada inclou una conferència marc a càrrec de Jordi Bertran (filòleg i gestor cultural) i cinc comunicacions a càrrec de Cristina Reverter i Núria Balada (Comissió de Sant Antoni d’Alcanar), Antoni Cortés (Associació El Pedrís de la Plaça de Bot), Marc Ballester (Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre, IPCITE), Alfons Argilaga, Joan Launes i Julio Monfort (Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre) i Ingrid Bertomeu i Maite Hernández (IPCITE).

Al llarg de la Jornada tindran lloc tres activitats complementàries: la projecció d’un documental inèdit del NODO realitzat el 1959, on apareixen imatges de les Festes de Sant Antoni i de les Festes Quinquennals d’Alcanar, introduït per Joan B. Beltran; la presentació de l’exposició fotogràfica “La festa a les Terres de l’Ebre. Una mirada creativa i contemporània” per la seva autora, la fotògrafa Roser Arques, i la interpretació de la tradicional Despertada en honor a Sant Antoni per la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo.

Comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar, la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat, la Comissió de Sant Antoni d’Alcanar i Lo Rafal.

L’entrada a la Jornada és lliure com a públic oient, però només la inscripció amb pagament (17 euros) abans del 31 d’octubre donarà dret als assistents a gaudir del dinar que s’organitza dins la Jornada. Els interessats a assistir a la Jornada, o a la Jornada i el dinar, cal que s’inscriguin a través de la butlleta d’inscripció que apareix al tríptic editat o bé a través de http://www.irmu.org/projects/etnologiate.

Lloc: la Cisterna del Vall. Carrer de la Generalitat, 10. 43530 Alcanar

Data: dissabte 5 de novembre

Horari: de les 9.30’ i fins a les 18 h

Més informació:  Tel. 977 702 954  info@mueuterresebre.cat  www.museuterresebre.cat  www.facebook.com/museuterresebre  i http://etnologia.tte.cat.

Deixa un comentari