Un llibre recull la història de Masdenverge a través dels seus masos

indiceLa història de la població de Masdenverge va molt lligada a la colonització de la Plana i a la història dels seus masos, molts dels quals van ser habitats per famílies pageses fins a la dècada dels anys 1960.

La historiadora Laura Tomàs Valldepérez n’ha escrit una monografia, titulada El mas a Masdenverge. Paisatge, memòria i formes de vida rural es presentarà el proper dissabte a Masdenverge, ha estat editada per l’Ajuntament de Masdenverge.

La monografia, realitzada a partir dels resultats de la seva recerca etnogràfica, basada en entrevistes fetes en treball de camp als antics masovers; recerca que va ser promoguda per l’ajuntament de la població, i que va dur a terme amb un “Ajut a la realització de projectes de recerca etnològica a les comarques de l’Ebre”, atorgat pel Museu de les Terres de l’Ebre el 2005.

Dia: 22/10/2016

Horari: 12h 45’

Lloc: Masdenverge Actiu. Carretera d’Amposta, 11. Masdenverge. Tel. 977 718 257

Més informació: www.museuterresebre.cat 977 702 95

Deixa un comentari