S’inicia el cicle de conferències Salut i Societat al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols

llegums-2017-facebook

El proper divendres 11 de novembre a les set de la tarda el Dr. Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i bromatologia de la UB, dictarà la conferència inaugural del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UDG, donant alhora el tret de sortida al Cicle de Conferències Salut i Societat coorganitzat pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

L’ONU ha proclamat el 2016 l’Any Internacional dels Llegums amb la finalitat de conscienciar la societat dels seus avantatges nutricionals i augmentar-ne el consum arreu del planeta. En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s’associen a temps d’escassetat i no existeix un mercat gurmet que els doni valor. Però, des d’un punt de vista nutricional, són uns aliments de gran interès. Aporten una quantitat moderada de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix (excepte la soja), força fibra, minerals i vitamines. Els hidrats de carboni que conte- nen —el midó—, s’absorbeixen lentament, fet que és saluda- ble per a tots, especialment pels diabètics. Ajuden a baixar el colesterol i a combatre l’estrenyiment. No tenen gluten i els celíacs els poden consumir. El cost dels llegums fa que seguin uns aliments excel·lents en la relació preu-valor nutritiu. Per això se’ls ha anomenat, amb raó, com la “carn dels pobres”.

Deixa un comentari