Es busquen suports perquè la pedra seca sigui Patrimoni de la UNESCO

lr7e4864-muntanyaesglaonadamarges_582c3737274b9La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya promou la candidatura sobre la tècnica tradicional de la pedra seca a Catalunya per tal que ingressi a la Llista Representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO en una candidatura internacional formada per vuit països (Espanya, Croàcia, Suïssa, Bulgària, França, Portugal, Xipre i Grècia, aquests dos últims com a coordinadors). En el cas d’Espanya, les comunitats que hi participen són deu: la Comunitat Valenciana, Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, les Illes Balears i Galícia.

Per aquest motiu, en el cas català, la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya està recollint, amb la màxima celeritat, adhesions de persones, entitats, centres d’estudis, associacions i institucions on manifesten:

1. Que l’entitat o la persona en qüestió ha tingut coneixement de la candidatura de la tècnica de la pedra seca a ingressar a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO
2. Exposició d’activitats i projectes que l’entitat o la persona hagi pogut fer en relació al patrimoni de la pedra seca i/o de la importància que atorguen a la tècnica de la pedra seca per a preservar el paisatge que ens ha pervingut, etc.
3. Que es dóna suport a aquesta candidatura.

Aquestes adhesions d’expedients es pengen a la web de la UNESCO amb pdf de l’original i traduccions a l’anglès i al francès, així que les dades de qui hi dóna suport seran públiques.

Les persones i entitats que acceptin realitzar aquesta carta d’adhesió caldrà que n’enviïn una còpia en pdf a l’adreça electrònica observatori.cultura@gencat.cat i una altra còpia en paper a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, a l’adreça postal següent:

Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals
Departament de Cultura
Generalitat de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
08001 BARCELONA

Fotografia: marges restaurats d’oliverar a la partida de la Xalamera, Xerta. 2009. Autor: Mariano Cebolla

Una resposta a “Es busquen suports perquè la pedra seca sigui Patrimoni de la UNESCO

Deixa un comentari