Col•leccionant passions entorn de l’etnobotànica

img_9184L’exposició “Salvador Cardero i el Grup de recerca científica Terres de l’Ebre”, programada dins el programa Col·leccionant passions de la Xarxa de l’OPEI, difon el treball de Salvador Cardero en l’àmbit de l’etnobotànica, una activitat que li ha permès crear un herbari amb més d’un miler de plecs, i reunir, entre altres coses, un ampli fons fotogràfic, actualment digitalitzat, que consta d’unes vint-i-cinc mil imatges, d’unes quatre mil espècies.

Salvador Cardero va començar a estudiar les plantes medicinals i s’interessa per la botànica general, iniciant el seu herbari i arxiu fotogràfic a Barcelona, on la seva família s’havia traslladat des de Córdova quan era un infant. D’herbolari passa a professor: durant deu anys es dedica a impartir cursos de botànica, de fitoteràpia i d’etnobotànica. El 1998, va adquirir una finca a la Miliana, a Ulldecona, on encara resideix, dedicat a la producció ecològica de plantes medicinals, i al seu jardí botànic, enfocat a la docència. Des de la seva arribada a les Terres de l’Ebre, Salvador col·labora amb el Grup de Recerca Científica de les Terres de l’Ebre, on en companyia d’altres botànics i estudiosos amplia els seus coneixements i realitza la seva tasca de recerca i difusió, també amb les quatre-centes espècies de plantes d’ús medicinals, ornamental, industrial o bé comestible, que cultiva al seu jardí botànic.

Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre i Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre

Dies: del 25/11/2016 fina al 22/01/2017

Horari: Dimarts a dissabte de 11.00 a 14.00h y de 17.30 a 20.00h; Diumenges i festius de 11.30 a 14.00h

Més informació: comunicacio@museuterresebre.cat o truqueu al telèfon 977 70 29 54.

Deixa un comentari