Joaquín Urquizu Castellà, una vida dedicada a la música de banda

urquizu

Conferència que inicia el 6è Cicle de conferències: “Biografies Ampostines”, que tindrà lloc al llarg del 2017, amb l’objectiu recuperar i divulgar les vivències i el treball realitzats per persones vinculades a la ciutat d’Amposta, que han destacat amb algun aspecte, presentades per investigadors locals, o bé per col·laboradors i familiars seus.

Aquesta primera es dedica a la figura de Joaquín Urquizu i serà presentada per Joan Ferré. Urquizu ha estat pagès i ha dedicat la seva vida a la música: ha segut músic des de ben jovenet, i la seva trajectòria el vincula a les bandes de música de les Terres de l’Ebre.

Es va formar a la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta, La Fila que aquest any 2017 celebra el seu centenari; allí va aprendre a tocar diferents instruments (clarinet, baix, tenor i saxo amb mi menor); va ser un dels fundadors de l’orquestra Juniors, ha estat President de La Fila, i una figura clau quan un petit gruo de bandes de música ebrenques va impulsar la creació de la Federació Catalana d’Entitats Musicals, de la qual va ser President. També va presidir la Confederación Española de Bandas de Música.

Data: 19 de gener de 2017

Hora: 19,30 h

Lloc: Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre.

Organitza: Antena del Coneixement de la URV, Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta.

Col·labora: Diputació de Tarragona

Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Capità 34, 43870 Amposta www.museuterresebre.cat 977 702 954

 

Deixa un comentari