Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya

ANP0474-F9 baixa

Museu de les Terres de l’Ebre
C. del Gran Capità, 34, Amposta
Del 21 d’abril al 3 de juliol de 2017
Inauguració divendres 21 d’abril, 19.00 h

Catalunya és un país amb una gran diversitat de paisatges, producte de la relació continuada entre les éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge. L’exposició analitza aquesta interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents element de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i la ornamentació, en la relació o no amb els recursos presents en el territori i amb els coneixements tècnics dels especialistes. A partir d’aquesta realitat, l’exposició planteja elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.

L’exposició ha estat impulsada i concebuda per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Institut Ramon Muntaner mitjançant ajut de l’Obra Social de ‘La Caixa’. Amb la intervenció dels comissaris de l’exposició, Fabien Van Geert i Ferran Estrada.

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Inmaterial ha habilitat un indret web on podreu trobar informació de l’exposició i altres materials relacionats amb l’arquitectura tradicional catalana; està pensat per anar creixent amb el temps, amb les informacions aportades per persones i entitats sobre aquesta temàtica: Web de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial sobre arquitectura tradicional catalana

Conviden a l’acte inaugural Lluís Puig i Gordi, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Adam Tomàs Roiget, alcalde d’Amposta. Per cloure l’acte hi haurà la presentació i un tast de vins del celler Altavins (DO Terra Alta)

Lloc: Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Gran Capità, 34. 43870 Amposta

Horaris: De dimarts a dissabte: d’11 a 14 h i de 17.30 a 20 h, i diumenges i festius: d’11.30 a 14 h. Tancat: tots els dilluns

Organitza i coordina: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Institut Ramon Muntaner

Col·labora: Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI)

Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre. C/ Capità 34, 43870 Amposta www.museuterresebre.cat 977 702 954

Deixa un comentari