Seminari Internacional Repensant el Patrimoni. Natura, cultura, paisatge

Data: 16 de juny de 2017repensant el patrimoni

Direcció científica: Dr. Joan Nogué
Organització tècnica: Campus Patrimoni Cultural i Natural

Universitat de Girona

El paisatge aporta avui al món del patrimoni una visió global i integradora en un doble sentit. Per una banda, incorpora sota una mateixa mirada tant els elements patrimonials de caràcter natural com els de caràcter cultural, en línia amb el que defensa des de l’any 2000 el Conveni Europeu del Paisatge. Per altra banda, permet entendre alguns elements patrimonials —estiguin o no catalogats— no com uns artefactes aïllats, sinó com a peces d’un conjunt, és a dir, d’un paisatge, que els dona sentit i raó de ser. En paral·lel, avancem cap a uns conceptes de patrimoni i de paisatge més participats i plurals, amb responsabilitats compartides, en què la societat adquireix un paper cada cop més rellevant a l’hora d’atorgar el valor de patrimoni a un deter­minat artefacte, sigui natural o cultural. La dimensió patrimonial del paisatge, a més, proporciona informació molt rellevant per a la seva futura planificació i gestió, per al seu desenvolupament econòmic local i també com a potent via de sensibilització ciutadana. La jornada incidirà en totes aquestes qüestions, que estan en l’essència del Màster en Patrimoni (especialitats en Patrimoni Cultural i en Patrimoni Natural) que la UdG oferirà a partir del curs 2017-2018.

+info: http://www2.udg.edu/jornades/Seminaripatrimoni/Presentaci%C3%B3/tabid/24554/language/ca-ES/Default.aspx

programa Repensant el Patrimoni CAT

@CampusPatrimoni
campus.patrimoni@udg.edu

Deixa un comentari