Col·loqui: Diàlegs d’Antropologia i Turisme. Etnografies i debats contemporanis

Dijous 25 de maig a les 19:00 h.PORTADA

Organitza: Llibreria Altaïr. Col·labora: Institut Català d’Antropologia i Pol·len Edicions. Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Col·loqui amb motiu de la publicació del monogràfic Diàlegs d’antropologia i turisme. Etnografies i debats contemporanis (Quaderns de l’ICA nº32), editat conjuntament per l’Institut Català d’Antropologia i Pol·len Edicions.
L’acte comptarà amb la participació de Manuel Delgado, reconegut antropòleg, etnòleg i docent; Saida Palou i Fabiola Mancinelli, antropòlogues, investigadores i coordinadores del numero; i alguns dels seus col·laboradors.

Lloc: Llibreria Altaïr Gran Vía, 616, Barcelona.

El present monogràfic pretén donar visibilitat al debat antropològic contemporani i global del turisme, analitzant els diàlegs que actualment estableix l’antropologia amb lo turístic a partir de tres qüestions fonamentals: Com s’acosta l’antropologia contemporània a la comprensió del turisme com una de les activitats que més defineix els nostres temps? En quins marcs explicatius i paradigmes se situa la recerca antropològica del turisme actual? En quina mesura l’anàlisi antropològica del turisme ens permet reflexionar sobre altres qüestions de la realitat social, més enllà del turisme?

Sota aquestes premisses, la publicació reuneix un conjunt de textos inèdits i representatius de la recerca actual i les prestigioses signatures de Saida Palou Rubio, Fabiola Mancinelli, Antonio Miguel Nogués-Pedregal, Marc Morell, Daniel Malet, Sergi Yanes, Andrés Antebi, Raúl Travé, Daniel Carmona, Mónica Lacarrieu, Claudio Milano, Alberto Jonay Rodríguez Darias, David Llacunes i Javier Hernández-Ramírez. Tots ells, des de l’antropologia contemporanea, ens presenten assumptes rellevants per comprendre millor la naturalesa i el significat social del turisme, entès com “un mirall caleidoscòpic, un refractor contra el qual ens observem a nosaltres mateixos, i que al seu torn ens permet confrontar la nostra pròpia naturalesa social”.

Deixa un comentari