Més gent que mai a la Festa i Fira de les Trementinaires

La Festa i Fira de les Trementinaires, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la vall de la Vansa i Tuixent, ha superat amb escreix totes les edicions precedents, amb un increment de públic d’un 40 per cent, segons estimacions de l’organització, fins a superar àmpliament dels dues mil persones. Ja només dissabte a la nit, la foguera de plantes aromàtiques i la Dansa del Foc de Tuixent van aplegar prop de cinc-centes persones a la plaça Major. L’afluència de públic va ser encara més gran al llarg de la jornada de diumenge, coincidint amb la celebració de la Fira d’Herbes Remeieres I Productes Naturals.

Una altra de les dades indicatives de l’augment de públic és que el nombre de visitants al Museu de les Trementinaires va experimentar un augment del 70 per cent respecte de la Festa de l’any passat, raó per la qual es va haver de tancar l’accés en moments puntuals per evitar aglomeracions a l’interior del recinte. D’altra banda, els quatre itineraris de natura guiats i els tres tallers programats van omplir completament les places disponibles —alguns dels quals des d’un mes abans—, amb un total de més cent inscrits.

Les activitats en espais tancats, com ara la conferència de Josep Maria Mallarach; l’espectacle infantil La parada màgica, de TAT Teatre;  la presentació del llibre Plantes remeieres de camps, vinyes i marges, de M. Pilar López Serra i Francesc Caralt; i la xerrada En lluita per l’estèvia i altres plantes medicinals, de Lola Roma, van omplir també l’aforament.

Un altre dels actes que va aixecar més expectació va ser l’exposició Trementinaires, d’Anxo Baranga, que va estatr presidida per l’escultura d’una trementinaire a mida real que l’artista gallec ha donat al museu perquè hi estigui exposada de forma permanent.

A la Fira hi van ser presents prop de quaranta artesans, nou dels quals de la pròpia vall de la Vansa i Tuixent, que, per primera vegada, van estar agrupats en un espai propi, davant del Museu de les Trementinaires.

Deixa un comentari