Visibilitzem l’invisible. Mirades d’una antropologia professional

cartell Seminari UABIV Seminari d’Estudiants en Pràctiques del Grau d’Antropologia Social de la UAB

Dijous, 1 de juny de 2017, de 9.30 a 14.00h.

Lloc: Museu de Cultures del Món, carrer Montcada 12-14, Barcelona.

Programa

9.30h. Benvinguda i Presentació del Seminari. Montserrat Ventura (Directora del Departament d’Antropologia Social i Cultural UAB)

10.00-10.45h. L’experiència de pràctiques. Entitats, visibilitat i ocupabilitat. Estudiants de Pràctiques de 4t curs del Grau

10.45-11.30h. World Cafè

11.30-11.45h. Descans

11.45-13.30h. Taula de debat amb entitats i professionals de l’antropologia

13.30-14.00h.Posada en comú i Cloenda

14.00h. Vermut


Què és l’Antropologia Social i Cultural?

És una ciència social que estudia l’experiència humana en la seva diversitat, en l’espai i en el temps. El seu objecte d’estudi és l’ésser humà en sí, i les diferents cultures del món. Ens ajuda a conèixer, entendre i pensar moltes altres formes que hi ha al món de viure, però no només les formes i la seva estructura, sinó el sentit que se li donen a les coses. L’antropòleg/a analitza, comprèn i explica de quina manera ens organitzem com a éssers humans socialment i ho fa en una gran varietat d’àmbits.

Sortides professionals

– Projectes d’investigació antropològica en equips de ciències socials de fundacions, instituts, etc.

– Projectes d’intervenció social i disseny de polítiques socials i culturals d’organismes governamentals vinculats a l’àrea d’estudis socials.

– Projectes vinculats a ONG i agències de cooperació al desenvolupament.

– Conservació i difusió del patrimoni cultural.

– Direcció i gestió de museus, biblioteques i altres institucions culturals.

– Ensenyament i investigació acadèmica.

– Relacions interculturals i diversitat cultural: mediadors interculturals, tècnics, personal de suport a personal sanitari.

– Desenvolupament territorial i cooperació internacional: agents i tècnics en desenvolupament social, gestors i avaluadors de programes, personal d’agències d’ajuda, mediadors interculturals, experts en societats indígenes o coneixement local.

– Gestor cultural i ambiental, agent d’igualtat d’oportunitats, mediació i consultories

Possibles llocs de treball

– Diferents nivells de l’administració pública i institucions en àmbits d’atenció social: salut, immigració, minories ètniques, grups socials, etc.

– Administració pública, agències de cooperació al desenvolupament i organismes internacionals.

– Agències de Cooperació al Desenvolupament, Organitzacions No Governamentals.

– Museus públics i privats, biblioteques, entitats i institucions culturals, diputacions, empreses de gestió cultural, centres d’interpretació de la natura, institucions públiques, cooperatives, sindicats.

– Treball especialitzat en mitjans de comunicació i editorials, tant en l’àmbit específic de les semblances i les diferències culturals com en el de la ciutadania multicultural o les migracions internacionals.

– Docència en universitats, centres de formació de mediadors interculturals i en instituts d’educació secundària.

– Investigació antropològica bàsica i avançada en universitats, institucions científiques i grups de recerca.

Els estudiants de 4t curs del grau d’Antropologia de la UAB proposem que el IV Seminari aprofundeixi en la visibilització de l’Antropologia com a realitat del mercat laboral. Volem treballar com a antropòlegs i antropòlogues i per això obrim el debat a empreses, entitats i institucions amb l’objectiu de poder concretar alguna estratègia per… VISIBILITZAR L’INVISIBLE!!!!

Deixa un comentari