L’IPCITE posa fi a dos anys de recerca sobre el Patrimoni Cultural Immaterial ebrenc en un acte públic a Gandesa

Celler Cooperatiu de Gandesa
Avinguda de Catalunya, 28. Gandesa
Diumenge 9 de juliol de 2017, 19.30 h

foto cartellv6

Després de dos anys de treball de camp, recerca etnogràfica, entrevistes, elaboració i difusió de tota aquesta informació a través d’un espai web propi (www.ipcite.cat), el projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) finalitza amb un acte de cloenda, presidit pel Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig.

Un equip multidisciplinari de dotze persones ha treballat en l’elaboració i difusió d’aquest projecte, impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, i en qual hi participen l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i el Museu Terres de l’Ebre.

En total s’han registrat 100 elements, la majoria dels quals es troba en més d’un municipi de les Terres de l’Ebre, de manera que han estat unes 1.000 les manifestacions registrades, complementades amb més de 2.000 fotografies, 40 audiovisuals i prop de 1.000 recursos documentals, tot consultable de forma oberta a la web de l’Inventari.

Es tracta així d’una selecció representativa del Patrimoni Cultural Immaterial ebrenc, que ha tingut presents qüestions com ara l’equilibri entre les quatre comarques de l’Ebre o els principals paisatges del territori, aquells que configuren, defineixen o expliquen la seva diversitat patrimonial: el delta de l’Ebre, el Port, el riu, el mar i la plana interior.

De l’acte de cloenda, cal destacar la intervenció del catedràtic Josep Sebastià Cid qui parlarà del Patrimoni com a llegat del passat que ens projecta cap al futur i de les seves potencialitats com element de cohesió social i desenvolupament cultural i econòmic; i actuació de la Banda Comarcal de la Terra Alta i el lliurament de 400 diplomes a totes aquelles persones, institucions i entitats que han col·laborat en el projecte.

Organitza: Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i Museu de les Terres de l’Ebre.

Més informació: www.ipcite.cat

Deixa un comentari