Les plantes remeieres tema de la XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre

APU291705-C1 webJornada monogràfica, itinerant per les quatre comarques de l’Ebre. Aquest any porta per títol “Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals”. Organitzada per la Direcció General de Cultura Popular, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’IRMU i l’Ajuntament Riba-roja d’Ebre, comptarà amb la col·laboració d’Amics de Riba-roja i el CERE Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

El programa inclou una conferència marc a càrrec de Joan Vallès, U. d’Ambrosio, A. Gras, M. Parada i T. Garnatge, etnobotànics, i cinc comunicacions: “La transformació del ginebre en els forns d’oli de Riba-roja”, a càrrec de J. Aguilà, A. Castellví i R. Puig, d’Amics de Riba-roja; M. Orobitg i J. Vidal, antropòloga i historiadora; “Qui té mal, busca remei”, a càrrec de S. Fornós, S. Mulet i E. Fabra, del Centre d’Estudis Tirant Lo Rall de Deltebre; “Les plantes remeieres i els sabers de les dones del Montsià en la cura de la salud”, a càrrec d’À. Castellà i M. Garriga del SIAD del Consell Comarcal del Montsià; “Remeis tradicionals i actuals fets amb plantes remeieres dels Ports”, a càrrec de M. Arrufat, del Grup de Recerca Científica Terres de l’Ebre Ebrerecerca, i V. Carles, del Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia; i “Els boticaris de l’Ebre: la convergència de la medicina popular i la medicina científica”, a càrrec de J. García, doctor en medicina, i J. García, enginyer de forest.

La jornada inclou com activitats complementàries: la presentació i visita guiada a l’exposició itinerant “Els sabers de les dones del Montsià”, una demostració pràctica comentada d’elaboració tradicional d’oli de ginebre, a càrrec d’Amics de Riba-roja, i una clotxada per dinar, a càrrec de l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre.

L’entrada a la Jornada és lliure i gratuïta, però només la inscripció amb pagament de 12 euros (abans del 19 d’octubre) donarà dret als assistents a gaudir del dossier i el dinar que s’organitza dins la Jornada. Els interessats a assistir a la Jornada, o a la Jornada i el dinar, cal que s’inscriguin a través de la butlleta d’inscripció que apareix al tríptic editat o bé a través de http://www.irmu.org/projects/etnologiate.

Lloc: Casa de la Vila. Plaça de la Vila, 1. Riba-roja d’Ebre

Data: dissabte 21 d’octubre de 2017

Horari: De les 9.30h i fins a les 18.30 h

Més informació:  Tel. 977 702 954 info@mueuterresebre.cat  www.museuterresebre.cat  http://etnologia.tte.cat.

Deixa un comentari