7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, a Queralbs

MICE.Queralbs.17Data: divendrres 29 de setembre a les 22 h.
Lloc: Casa de Núria (plaça de la Vila, 4). Queralbs.

7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic
, a Queralbs, en el marc del X COL·LOQUI INTERNACIONAL D’ESTUDIS TRANSPIRINENCS: L’aproftament dels recursos naturals als Pirineus (29 i 30 de setembre i 1 d’octubre). 

BERRIRO IGO NAUZU. Dir. Carlos Rodríguez, 2012 (10’). Produït pel Museu de San Telmo. Presentació a càrrec de Xavier Kerexeta (Kalegoi: kultura ondare i membre de l’Eusko Ikaskuntza-Societat d’Estudis
Bascos).
Un poema visual, una aproximació a l’evolució del caserío basc (i del País Basc) en els últims 150 anys, a partir d’un text original de l’escriptor Kirmen Uribe.

LA FESTA DE L’ÓS A SANT LLORENÇ DE CERDANS (CATALUNYA NORD) Dir. Eloi Ysàs, 2011 (12’)
L’HARTZA I ELS JOALDUNAK (PIRINEU BASC) Dir. Eloi Ysàs, 2013 (12’)
ONSO, TRANGAS I MADAMS DEL CARNAVAL DE BIELSA (PIRINEU ARAGONÈS). Dir. Eloi Ysàs, 2013 (12’)
Documentals sobre les festes de l’os i els carnavals a tres localitats pirinenques a Sant Llorenç dels Cerdans (Catalunya Nord), Ituren, Zubieta (Pais Basc), i Bielsa (Aragó)
Presentació d’aquests tres documentals a càrrec d’Eloi Ysàs (investigador en cultura popular, guanyador del 31è Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular 2016).

TROBADES CULTURALS PIRINENQUES (NATURA I CULTURA AL PIRINEU), A CERET (EL VALLESPIR) (20’). Produït per la Societat Andorrana de Ciències, a càrrec d’Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències.
Talls de les diferents conferències de les Trobades Culturals Pirinenques (natura i cultura al pirineu) organitzades a Ceret (el Vallespir) per la Societat Andorrana de Ciències i diferents centres d’estudis dels Pirineus a l’octubre de 2015.

SERGI MAS Dir. Hèctor Mas i Garcia, 2015 (25’). Produït per la Societat
Andorrana de Ciències.  Presentació a càrrec d’Antoni Pol (Societat Andorrana de Ciències).
Retrat del polifacètic artista Sergi Mas i Balaguer, nascut a Barcelona
al 1930, estudiant de l’Escola d’Arts i Ofcis de Barcelona (la Llotja). A finals dels anys cinquanta es traslladà a viure al Principat d’Andorra, on ha continuat residint fns a l’actualitat al poble d’Aixovall. Escultor, gravador, dibuixant, caricaturista, pintor, dissenyador, ceramista, escriptor, estudiós de les arts tradicionals, i professor de plàstica, és autor de nombroses obres tant públiques com privades. Documental produït per la Societat Andorrana de Ciències amb el suport del Govern d’Andorra.

Organitza: Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès,  Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana,  IDAPA- Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran, Societat Andorrana de Ciències , Centre d’Estudis Ribagorçans, Ajuntament de Queralbs Institut Ramon Muntaner.
Per a més informació: Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre s/n. 43770 Móra la Nova (Tarragona) Tel. 977401757

Deixa un comentari