L’editorial Cossetània ha publicat el volum corresponent a les actes del 6è Simposi Casteller de Catalunya, que anualment té lloc a la ciutat de Valls en el marc de la Fira de Santa Úrsula, el certamen més transversal dedicat al món casteller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El plantejament realitzat en aquest llibre pel comitè organitzador del Simposi ofereix un eix tècnic com són les durades de les actuacions castelleres així com el nombre idoni de colles participants, i un altre vinculat a l’economia i les polítiques socials centrat en l’impacte dels equipaments i programes culturals, com és la construcció del nou Museu Casteller de Catalunya.
Castellers, periodistes, historiadors, analistes i estudiosos d’àmbits diversos donen respostes a uns temes molt vius. Així diferents especialistes, procedents de Barcelona, La Bisbal del Penedès, Vilafranca i Tarragona realitzen les seves aportacions sobre les durades, mentre que el Museu Guggenheïm de Bilbao, la Fira de teatre al carrer de Tàrrega, el cas del Raval de Barcelona o els estudis universitaris realitzats per la Fundació Universitària del Bages i la Universitat Rovira i Vigili, hi aboquen els continguts en l’àmbit dels impactes.
També s’inclou un text de l’equip dirigit per l’arqueòleg i investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) Eudald Carbonell, internacionalment reconegut pel seu projecte al jaciment d’Atapuerca, coescrit amb la periodista Cinta S. Bellmunt, que vincula els esmorzars castellers i les Pàleo receptes. El maridatge entre cuina i castells és present en el Simposi des de fa quatre edicions.
El volum és el número 27 de la col·lecció L’Aixecador, i pot trobar-se a les llibreries o bé on line a: http://www.cossetania.com/castells-durada-de-les-actuacions-i-impacte-econmic-2093