Curs: Antropologia mèdica i mètodes per a investigar en salut

IMATGE CURSOrganitza: Institut Català d’Antropologia. Amb la col·laboració de: Diputació de Barcelona

A càrrec de la Dra. Susana Ramírez Hita. Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), Universidad Andina Simón Bolívar (Quito-Ecuador)

Dates: 15, 19, 20, 21 i 22 de desembre
Horari: de 10:00 a 13:00 h.
Lloc: Aula 2, CERC, Pati Manning, carrer Montalegre 7, Barcelona.

El curs està dirigit a investigadors/es de ciències mèdiques i socials i a estudiants d’aquestes àrees de coneixement, que desitgin dedicar-se a la investigació.

El curs té com a objectiu, a través dels estudis etnogràfics de la professora, aportar elements per articular la teoria antropològica amb la pràctica, a partir d’un apropament al coneixement teòric i metodològic sobre les discussions més importants sobre Antropologia Mèdica. Al llarg del curs s’analitzaran les possibles formes de situar-nos epistemològicament davant els processos de salut / malaltia / atenció.

S’observarà l’aportació que el mètode etnogràfic atorga a les investigacions en el camp de la salut, tant per a la recollida de dades com per a la construcció d’epidemiologia sociocultural. Alhora, s’analitzaran estudis de casos d’investigacions que articulen els aspectes macro i microsocials, a través d’incorporar l’economia política, la història i els aspectes culturals.

Inscripcions obertes fins l’11 de desembre: https://goo.gl/forms/bmWNzLDyNs1GdIv33
Places limitades (mínim de 10 persones per realitzar el curs)
Es lliurarà certificat d’assistència i aprofitament

Tríptic en català

Tríptic en castellà

Deixa un comentari