La Nit de Castells serà un innovador espectacle d’imatges, so i llums

El leitmotiv de la cita, que lliurarà 14 premis, és ‘Tots els colors, tota la gent’

nit de castellsLa dotzena Nit de Castells fa una aposta enguany per l’espectacle audiovisual, que permetrà veure les millors imatges castelleres de la temporada en gran format, gràcies a una àmplia pantalla que presidirà l’escenari del Centre Cultural Municipal de Valls, la ciutat quilòmetre zero del món casteller. La gala, que tindrà diverses sorpreses, serà presentada pel periodista Carles Cortés. La dotzena edició de la Nit de Castells se celebrarà dissabte 27 de gener i lliurarà catorze premis de diferents categories, dos més que en la darrera cita. L’acte serà retransmès en directe a partir de les 22 hores a través de La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya, TAC12 i pel canal 159 de Movistar +.

El leitmotiv de la dotzena Nit de Castells és Tots els colors, tota la gent i estarà constituït per un còctel d’imatges, so i llums que oferiran una visió dinàmica i espectacular dels castells, gràcies a les imatges que servirà La Xarxa i que lluirà d’una manera destacada en la pantalla de grans dimensions que dominarà l’escenari. Els muntatges audiovisuals especialment elaborats per a l’ocasió, acompanyaran els diferents premis i buscaran l’espectacularitat i reforçar l’efecte sorpresa de la gala.

L’espectacle tindrà un efecte multicolor, amb el qual es pretén mostrar la pluralitat i la riquesa del món casteller. L’acte comptarà amb diverses accions, que tindran un acurat tractament audiovisual i que escenificaran diversos compassos dels castells.

Només dos dels catorze premis se saben amb antelació: els Premis Baròmetre Casteller, que es concedeixen a les colles que han pujat un pis descarregat en la temporada passada, i el de la Fotografia de l’any en categoria de votació popular, patrocinat per Repsol. La resta de guardons es desvelen en la mateixa gala i ni els assistents ni els telespectadors els coneixen abans. El catàleg de premis compta amb diversos jurats diferents, amb l’objectiu de recollir sensibilitats i criteris plurals: els cronistes castellers, les colles de gamma extra, la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, un equip pedagògic, el Consell Assessor de la Revista Castells i la mateixa Revista Castells. Així mateix, també s’atorguen dos guardons per votació popular.

La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, per l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12.

Premis de la Nit de Castells 2018

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Premi a la iniciativa social. Reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

L’aleta. Distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla durant la temporada anterior, en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Imatge de la temporada La Xarxa – TAC12. Atorgat per La Xarxa per a la Comunicació Local i TAC 12 per votació popular.

Premi Especial Nit de Castells 2018. Reconeix un esdeveniment, acció o iniciativa que tingui una repercussió directa significativa i rellevant en l’univers castellers. Atorgat per la Revista Castells.

Premi literari Els Xiquets de Valls. Premia els treballs literaris concursats per alumnes de 5è i 6è dels centres d’educació primària de l’Alt Camp. Té dues categories: prosa i poesia.

Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

  1. Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

  2. Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles que han pujat de 6 a 7: Esperxats de l’Estany

Colles que han pujat de 7 a 8: Tirallongues de Manresa, Castellers de Berga i Jove de Barcelona

Colles que han pujat de 8 a 9: Marrecs de Salt i Castellers de SantCugat

Deixa un comentari