Construint el territori, al Penedès

Exposició Construint... Vilafranca - maç 2018

Catalunya és un país amb una gran diversitat de paisatges, producte de la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge. El proper mes de març, en el marc de l’exposició Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya, l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès proposen una altra mirada als elements del paisatge del Penedès. L’exposició ha estat ampliada amb fotografies i escultures de Josep Massana i anirà acompanyada de la Jornada   Barraques de pedra seca i mestisses al Penedès  i de dues rutes guiades.

Inauguració de l’exposició, a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès, dimarts 6 de març, a les 20h, amb la intervenció del comissari de l’exposició Dr. Ferran Estrada. Per cloure l’acte hi haurà un tast de carquinyolis i bufats del Penedès amb cava.  

Jornada Barraques de pedra seca i mestisses, dissabte 17 de març, de 9 a 14h, a la seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

Passejada guiada a les barraques mestisses, diumenge 18 de març, a les 11h, a Sant Pau d’Ordal – Subirats (Alt Penedès).

Visita guiada a Bonastre i a les barraques de pedra seca, diumenge 8 d’abril, a les 9.30h a Bonastre (Baix Penedès).

Més informació: Institut d’Estudis Penedesencs 

Aquesta exposició ha estat impulsada i concebuda per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i produïda per la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb l’Institut Ramon Muntaner i mitjançant ajut de l’Obra Social La Caixa.  Exposició.

 

 

Deixa un comentari