Jornada sobre “El món de la tenora” al Museu de la Mediterrània

9. 10 de març. Jornada TenoraEn motiu de l’exposició “Viladesau. El príncep de la tenora” us oferim una jornada per conèixer millor la tenora, un dels instruments més representatius de la música catalana, veritable protagonista en les sardanes, dissabte 10 de març de 11.00 a 14.00 h, al Museu de la Mediterrània.

El 1849 es presentava a Perpinyà un nou instrument que esdevindria cabdal pel món de la música: la tenora. Des del seu naixement, la tenora es vinculà tan íntimament amb la cobla i la sardana, que la seva història va tenir un creixement quasi paral·lel.
En motiu del centenari del naixement de Ricard Viladesau, un virtuós de la tenora, us convidem a conèixer més a fons aquest instrument. En concret, es presentaran tres recerques i investigacions que ens descobriran diferents aspectes relacionats amb aquest instrument.

Programa

11.00 h Benvinguda
11.15 h Pep Ventura, un arquetip de músic romàntic, a càrrec d’Anna Costal
11.45 h La tenora i el tible: un segle i mig de canvis, a càrrec de Núria Bonet
12.15 h Presentació del nou Mètode bàsic per a l’estudi de la tenora, a càrrec de Jaume Vilà
13.00 h Visita guiada a l’exposició Viladesau. El príncep de la tenora a càrrec de Jordi Molina

I a les 19.00 h concert de la Cobla Sant Jordi a l’Espai Ter “Viladesau. Sardanes i sardanes obligades”. Més informació i compra d’entrades a http://www.espaiter.cat

Deixa un comentari