Ciutat, Espai públic i Turisme. Conferències

cicle turismeDates: 30 d’abril, 7 i 14 de maig, a les 19.30h.
Organitza: Centre Cívic Urgell
Lloc: Centre Cívic Urgell, carrer Urgell 145, Barcelona.

Entrada gratuïta, no cal reserva prèvia. Aforament limitat.

Com afecta el turisme al model de ciutat que volem i a l’ús de l’espai públic és una de les realitats que cada cop preocupa més a la ciutadania de Barcelona. En aquest cicle analitzarem aquest fenomen, des de la història de la ciutat, l’antropologia i l’urbanisme.
https://goo.gl/emTPzE

BARCELONA, DESTINACIÓ TURÍSTICA 
Dilluns 30 d’abril a les 19.30 h
De quina manera i per quines raons la ciutat de Barcelona ha esdevingut una de les primeres destinacions turístiques europees actualment? La història ve de lluny. En aquesta conferència s’analitzaran els factors que han impulsat la transformació turística de Barcelona des d’uns perspectiva històrica, social i simbòlica, per tal d’entendre la realitat actual de la nostra ciutat. A càrrec de Saida Palou i Rubio, Dra. en Antropologia Social a la UB, investigadora a l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona i autora de la tesi doctoral Barcelona, destinació turística. Promoció pública, turismes, imatges i ciutat.
+ Info: https://goo.gl/ggnE9j

ELOGI DEL TURISTA 
Dilluns 7 de maig a les 19.30 h
“Els debats públics a propòsit de les conseqüències negatives del turisme de masses acaben sovint desembocant en el que es presenta com a turismofòbia ¬–una forma de simplificar qüestions socials complexes¬– i, el que és pitjor, també en turistofòbia, és a dir fòbia no al turisme, sinó al turista. Aquesta forma de xenofòbia –és a dir d’odi a l’estranger– implica desconèixer en profunditat què és el turista i quin és el significat de la seva figura”. A càrrec de Manuel Delgado, Doctor en Antropologia de la UB.
+Info: https://goo.gl/vEph1v

REPENSANT LA CIUTAT
Estratègies urbanes 
Dilluns 14 de maig a les 19.30 h
Des de fa una dècada Barcelona està patint l’impacte d’un turisme massiu, que genera fortes transformacions en els usos d’un espai públic ja de per si complex per la diversitat social que acull. Al seu torn, als barris més afectats han sorgit mobilitzacions ciutadanes que fan visibles els seus efectes per posar sobre la taula la necessitat que els múltiples agents involucrats es co-responsabilitzin en la gestió d’aquest fenomen. A càrrec de Carlos López i Javier Fraga de Raons Públiques, cooperativa d’urbanisme, arquitectura i participació.
+ Info: https://goo.gl/3SSR4W

Deixa un comentari