Col·loquis d’Etnomusicologia: La salsa en Barcelona desde la perspectiva del baile: encuentros y desencuentros interculturales por una cuestión de estilo

A càrrec d’Isabel Llano

Divendres 27 d’abril a les 19.00h.

Lloc: Sala Fontserè de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona.

Organitza: Grup d’Etnomusicologia de l’ICA


El ball de la salsa és una pràctica global en la qual s’observen processos de desterritorialització i reterritorialització del ball i la música, lligats a l’interès econòmic i els negocis de la indústria de l’entreteniment.

En aquesta xerrada abordarem una retrospectiva sobre la disseminació del ball salser seguint la trajectòria des de la seva emergència a Nova York fins a esdevenir una pràctica transnacional. Observarem que la internacionalització del ball de la salsa va coincidir amb el boom de la immigració llatinoamericana a Espanya.

Tenint en consideració que la música i, especialment, el ball i les seves diverses connotacions referides a l’alegria i la sexualitat han estat els vehicles perfectes per a la transformació d’identitats, l’objectiu és analitzar el paper del ball de la salsa -una pràctica arribada de l’altra banda de l’Atlàntic- en les transformacions identitàries de Barcelona, ​​on l’escena de la salsa està molt determinada per la immigració llatinoamericana.

Interessa debatre sobre les adaptacions locals, les nocions d’autenticitat i legitimació, entre altres qüestions.

La conferència serà en castellà.

Deixa un comentari