8a Mostra de Cinema Etnogràfic, a Vila-rodona

MICE.Vila-rodona.18Lloc: Casal de Vila-rodona (Carrer Enric Benet, 6), Vila-rodona
Dates:  Divendres, 6, 13 i 20 de juliol a les 22.15 h.

PROGRAMA
DIVENDRES 6 DE JULIOL

CROSADA 
Prod. Écransud; real. Michel Gayraud (30’)

Adaptació de la Cançó de la Croada, poema èpic que narra, al mateix temps, els fets esdevinguts a començaments del segle XIII, de la invasió de Llenguadoc durant la croada albigesa, fins a la mort de Simó de Montfort. Text medieval, recitat per un cor d’infants. Àudio en occità amb subtítols en francès i en català

CATHARE 
Prod. Écransud, 1999 (28’)
Amb un ritme proper al western o a la road movie, assistim al viatge de Guilhem Bélibaste, darrer prefecte càtar, refugiat a prop de Poblet, fins al seu lliurament als inquisidors, de la mà d’Arnaud Sicre. Un viatge on es van resseguint les grans línies
de la doctrina càtara.

DIVENDRES, 13 DE JULIOL

LO TRUELH D’ARSIN 
Real. i prod. Institut d’Estudis Occitans dau Lemosin, 2014 (18’)
Arrel de la guerra de 1914, algunes instal·lacions productives són abandonades, especialment per les persones que les utilitzaven. Aquest curtmetratge ens apropa a un molí d’oli, on ens explica el seu funcionament i les tècniques utilitzades.

LE BOULANGER DE SANT PRICT 
Real. Jean-Pierre Cavaillé, Jean Paul Faure i Jean François
Vignaud; prod. Institut d’Estudis Occitans dau Lemosin, 2013
(18’).
Reflexions sobre el present i el futur d’Alain, el forner de Sant Prict (Saint-Priest-la-Plaine) conegut pels voltants i que és l’últim negoci del poble. El curtmetratge mostra la seva vida i els seus pensaments a l’hora de jubilar-se i veure com l’última activitat de Sant Prict s’ha de tancar per falta de comprador.

GUIXERES
Prod. Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya,
2018 (10’)
Documental produït pel MNACTEC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilaverd que posa en valor del conjunt patrimonial de les guixeres i forns de guix de Vilaverd (Conca de
Barberà) així com de la nova Ruta dels Forns de Guix.

DIVENDRES, 20 DE JULIOL

PANTALLA RASGADA 
Dir. Gerardo Gomenzano; prod. Sargantana Films, 2015 (56’).
Documental que segueix el recorregut creatiu de l’obra de Marcelo Grande, natural de Tomelloso i afincat a Casafort (Nulles), pintor i escenògraf vinculat a l’art, l’òpera, el teatre i el cinema. L’obra mostra la trajectòria creativa de l’autor i la seva vinculació entre personatges i artistes del món del cinema i paisatges i edificis de la seva infància i joventut.

Organitza: Centre d’Estudis del GaiàCasal de Vila-rodona
Amb el suport de: Ajuntament de Vila-rodona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Muntaner
Per a més informació: Institut Ramon Muntaner 977 40 17 57 carles@irmu.org  Centre d’Estudis del Gaià: 977 63 81 04, 629317449,   c.estudisgaia@gmail.comhttps://www.facebook.com/Centre-dEstudis-del-Gai%C3%A0-530743620343524/

Deixa un comentari