Temps de Fibres 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Dies: del 30 de juliol al 5 d’agost de 2018

Lloc: Mas de Barberans (Montsià)

Les possibilitats de les fibres vegetals són nombroses i això cada any ho podem constatar en el marc del  Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans, que enguany tindrà lloc els dies 4 i 5 d’agost. A més de les parades amb més d’una seixantena d’artesans i artesanes provinents d’arreu de Catalunya, de l’Estat i del món, s’han programat un bon grapat d’activitats adreçades a tothom i que serviran també per apropar el món de l’artesania a nous públics.

I dins dels actes paral·les relacionats amb el món artesanal, divendres 3 d’agost a partir de les 16 h, será el torn del cinema etnogràfic. Es projectarà el documental Sfumatura amb la presentació a càrrec del director i productor: Pau Bertomeu. Treballadors d’oficis tradicionals de les Terres de l’Ebre s’expliquen per mitjà d’aquest documental, i l’avui laboral i vital s’hi entrecreua. Tot seguit i dins del cicle de cinema occità es podrá gaudir de la projecció: La Strada dei Capelli. A començament del segle XX, Elva era coneguda pel treball que s’hi feia amb cabell humà, una indústria artesanal que constituí un senyal de prestigi arreu del món, des de París, Londres o Hamburg, fins a Nova York o Buenos Aires.

Les pintures rupestres del Cocó de la Gralla seran enguany l’element inspirador de Fibrejant, el taller d’intervenció artística amb fibres vegetals, que cada any, deixa escultures d’art efímer fetes amb fibres en diferents espais del Mas de Barberans. En aquesta edició, que tindrà lloc  des del dilluns 30 de juliol fins el dijous 2 d’agost, hi participaran els cinc artistes i cistellers de sempre: Carles Alcoy, Joan Farré, Mònica Guilera, Josep Mercader i Tim Johnson, i s’ha convidat dos artistes escosceses: Joanne B Kaar i Caroline Dear. Les intervencions estaran ubicades al recinte de la fira.

L’oferta del Mas de Barberans al voltant de l’artesania no s’esgota aquí enguany gaudim de la cinquena edició del Fibrescampus des del dia 30 de juliol fins al 2 d’agost.

I ja per acabar no podem deixar d’incidir en la gran importància de la trobada de Llatadores de les Terres de l’Ebre que tindrà lloc el diumenge 5 d’agost durant tot el dia i les dos exposicions que acollirà el Museu de la Pauma: Lo Rogle. Pauma Comuna i la de les peces presentades al XII Certamen Internacional de les Fibres Vegetals.

Deixa un comentari