Exposició: Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge de Catalunya, al Cogul
Dates: Fins al 25 de novembre de 2018
Lloc: Centre d’Interpretació de les Pintures RupesConstruint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge de Catalunyatres del Cogul (Camí del Cogul a Albagès, Km. 1)
Horari: de dijous a dissabte, de 10 a 13 i de 15 a 17 h. Diumenges i festius: de 10 a 13.30 h.
Catalunya és un país amb una gran diversitat de paisatges, producte de la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge. L’exposició Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya analitza aquesta interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents elements de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i la ornamentació, en relació o no amb els recursos presents en el territori i amb els coneixements tècnics dels especialistes. A partir d’aquesta realitat, l’exposició planteja elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.
L’exposició, que ha estat comissariada per , doctor en museologia, i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona, està en itinerància per diferents pobles i ciutats del país des que es va inaugurar al mes de novembre del 2015 a Cervera. A hores d’ara resta a disposició de les entitats que la vulguin acollir. Per tal de consultar condicions i disponibilitat es pot escriure a: elena@irmu.org
Organitza : Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya , Ajuntament del Cogul i Centre d’Estudis de les Garrigues
Exposició promoguda per: Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; coordinada per: Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració de: Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI)
Amb el patrocini de: Obra Social La Caixa
Per a més informació: Centre d’Estudis de les Garrigues , Institut Ramon Muntaner, 977401757, elena@irmu.org