Inauguració del curs 2018-2019 de la Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Ambit Rural de la Universitat de Girona

Dissabte, dia 24 de novembre, a les 12 del migdia la Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols acollirà la inauguració del curs 2018-2019 de la Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Ambit Rural de la Universitat de Girona amb la conferència Alimentació, cuina, salut i humanització a càrrec del Dr.Wifred Ricart Engel, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Josep Trueta de Girona i investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).

Les relacions entre salut i alimentació

Amb el títol Alimentació, cuina, salut i humanització, el professor Widred Ricart explicarà com l’alimentació s’ha relacionat científicament amb la salut i la malaltia i, en base al coneixement científic actual, intentarà respondre algunes qüestions d’actualitat. Què hi ha de cert en l’atribució als aliments de propietats extraordinàries o màgiques? Som realment el que mengem? Com ha influït l’alimentació en el desenvolupament dels humans? Quin paper hi juga la cuina? Existeix una dieta ideal per a tenir més salut? Si és així, és universal?

10 anys de la Càtedra Martí Casals

La inauguració del curs enceta també l’any de commemoració del desè aniversari de la Càtedra Martí Casals, en què s’han desplegat, entre moltes altres, tot tipus d’activitats com conferències, cursos, exposicions, seminaris, tallers i publicacions. Totes amb un comú denominador i una clara voluntat: convertir la ciutat de Sant Feliu i els altres municipis de la Vall d’Aro (a través del seu Espai del Metge i la Salut Rural) en un entorn òptim per a promoure la divulgació i la recerca sobre la salut des d’una perspectiva interdisciplinària.

 

Deixa un comentari