Col·loqui del Grup d’Etnomusicologia de l’ICA: Sons i revolta a l’escenari polític actual de Catalunya

Dilluns 17 de desembre a les 18.00h
 
A càrrec de Josep Martí (Musicòleg i Antropòleg)
 
Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona. Entrada lliure
 
Resum:
 
La música contribueix a crear, mantenir i també subvertir l’ordre social. Aquesta és una de les diverses raons per les quals la música és tan important per als éssers humans. L’escenari polític a Catalunya des de la tardor de 2017 ofereix nombrosos exemples que il·lustren perfectament aquesta realitat. El moviment social relatiu a les reivindicacions del sobiranisme ha generat la seva pròpia banda sonora constituïda pel paisatge acústic de les cassolades, les consignes i cants que es coregen als carrers o els esdeveniments musicals de caire reivindicatiu que s’organitzen a les principals poblacions del país. Tot centrant-me en el període comprés entre la tardor de 2017 i primavera de 2018, oferiré una visió de la diversitat i creativitat de les pràctiques sonores i musicals que, amb la seva particular realitat acústica, caracteritzaren aquells moments de gran efervescència social.

Deixa un comentari