Dimarts 18 de desembre de 2018, de 16.00 a 18.30h
A les 19.00h. Conversatori amb Jordi Estivill
Organitza: Associació ERAPI – Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia i Grup de treball en Socioantropologia dels mons contemporanis de l’Institut Català d’Antropologia (ICA).
Lloc: Espai Contrabandos, carrer Junta de Comerç, núm. 20 de Barcelona (08001).
En continuïtat amb la trobada que vam realitzar al juliol, així com la que vam mantenir per aquestes mateixes dates l’any passat, estem preparant la III Trobada sobre la investigació de –i en– l’economia solidària.
Així, el proper 18 de desembre contarem amb la presència de Jordi Bonet, professor de la Universitat de Girona (UdG) i investigador feminista que ens presentarà les seves consideracions sobre les possibilitats que ens obre l’obra de Karl Polanyi, hibridades amb l’economia feminista, per repensar diferents problemàtiques que afecten al nostre moment present, i de Gerard Caballé, graduat en antropologia per la UB, que actualment està realitzant estudis de postgrau en aquesta universitat, i que ha realitzat un treball de final de grau de caràcter etnogràfic sobre una cooperativa de consum alimentari.
Així mateix, participaran Rafael Tarifa Ortiz, antropòleg doctorat l’any passat a la URV amb una tesi doctoral sobre aquesta plataforma per a una xarxa de xarxes de caràcter autogestionari que és la Cooperativa Integral Catalana (CIC) i Eudald Griera que, entre altres coses, és membre de la Comissió de Formació, Publicacions i Recerca de la XES i que va participar en el marc de la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC2018) en la taula en la qual es va abordar i discutir el tema de la formació i la recerca en l’Economia Social i Solidària.
A continuació de la trobada, hi haurà un conversatori amb Jordi Estivill, sociòleg i membre de la XES, que acaba de publicar el llibre Invitació a l’Economia Solidària. Una visió des de Catalunya (Pol·len, 2018).
Inscripcions gratuïtes al formulari: https://goo.gl/kMJN5X
Més informació a grupo.erapi@gmail.com
Amb el suport del Dept. de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC). Aquesta trobada forma part de l’Escola d’Economia Social i Solidària de la XES.