Memòries Líquides torna al Segrià

El Consell Comarcal del Segrià programa per aquest dijous 21 de març , la conferència cantada Memòries Líquides. Veus dels safareigs, amb la comunicadora penedesenca Rosa Vendrell Miret.  Al Segrià ja s’ha presentat també a Aspa i Gimenells. Aquest dijous es presenta a La Portella a les 6 de la tarda.

Es tracta d’un espectacle amb 1001 ingredients sobre les feines de rentar la roba de les nostres àvies i besàvies a rius, recs, basses i safareigs, quan rentar la roba era molt més que això. Aquesta proposta ja s’ha presentat a més de 20 de municipis de Catalunya, com Terrassa   , Torà   Vilafranca del Penedès, Torrelavit, Argelaguer, Jorba, Mora la Nova, Cabrera de Mar, Ulldemolins o Piera (imatge).

IMG-20190129-WA0039

L’activitat reivindica la memòria històrica de les dones, recollida gràcies a les fonts orals. Un homenatge i record a les tasques invisibilitzades i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats. Aquesta activitat inclou testimonis de dones que hi han rentat la roba; mostra d’objectes com coves, sabó, roba, llibres;  lectures en Veu Alta ; fotografies, videos i cançons. És un viatge per un món desaparegut en molts llocs, però ben viu en d’altres, com Tivissa, Dorres, Sóller, Llesui o Guàrdia de Noguera. A la imatge, safareig de Can Bartomeu a Cabrera de Mar on també s’ha presentat aquesta singular proposta.

20180722_140300

La xerrada cantada es farà al local de l’Associació de Dones de la Portella al carrer Barceloneta, núm.2 i és oberta a totes les edats. Es recomana dur peces de roba antiga, sabó o estris de rentar d’abans, per mostrar-ho al públic.

El divendres 22 de març Memòries Líquides. Veus dels Safareigs es presenta a Vallbona d’Anoia i el dissabte 23 a Sallent.

 

Deixa un comentari