Tàndem artesania/disseny. Visions singulars. Vímet

Cartell_vímet_ (1)

Museu de la Pauma

de Mas de Barberans

Clavell, 52

30 i 31 de març

El projecte Tàndem artesania/disseny. Visions singulars forma part del programa Treball a les 7 comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya  i va dirigit a professionals i estudiants del món del disseny, l’interiorisme, l’artesania i l’educació. Es tracta d’una iniciativa del Museu de la Pauma que compta amb la col•laboració d’ESARDI (Escola d’Art i Disseny d’Amposta),  de l’Agència de Desenvolupament del Consell Comarcal del Montsià i del Departament de Cultura.

El proper tàndem el conformaran el dissenyador Curro Claret i l’artesà Joan Farré. Tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de març. Serà una ràpida aproximació al vímet i a les seues potencialitats tant des del punt de vista del material com del disseny.

S’iniciarà amb un apropament al material, descobrint i reconeixent de manera pràctica les seves principals propietats físiques, mecàniques i sensitives. A banda d’una introducció de l’ús del vímet en la cistelleria tradicional, tant pel que fa referència a les tècniques com a la tipologia de peces.

Per potenciar possibles hibridacions amb la pauma i amb el tintatge natural de fibres vegetals, comptarem amb dos artesanes i una experta amb tints naturals.

La dinàmica serà la mateixa que amb el primer tàndem: Espart, que va tenir lloc el darrer cap de setmana de gener. Primer hi haurà una presentació a ESARDI, divendres; i dissabte i diumenge és desenvoluparà el taller al Museu de la Pauma.

Deixa un comentari