Taula rodona: “Que no ens toquin els bous”

cartell def.Divendres 20 de desembre, a les 18.30h.

Lloc: Museu Etnològic i de Cultures del Món-seu Montcada, carrer Montcada 12, Barcelona. Entrada lliure

L’any 2018 es van celebrar 439 correbous a les Terres de l’Ebre. Un auge que resulta d’una legislació que protegeix les festes tradicionals amb bous, però que, sobre tot, visibilitza les reivindicacions d’un Sud ignorat que ha assolit un nou orgull identitari que culmina amb la proposta que els bous siguin reconeguts per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Aquest reclam contribueix a la discussió sobre què és i què no és inventariable com a patrimoni. Però també sobre com es mobilitza, sota un ús concret de la tradició en un conflicte viscut en clau identitària, una memòria col·lectiva, la dels ofesos, humiliats i oblidats.

Arran del projecte de recerca “Que no ens toquin els bous”. Auge de les tradicions taurines i lluita per la dignitat a les Terres de l’Ebre del Grup d’Investigació Religió, Ritual i Poder (GIRRPO) de l’Institut Català d’Antropologia, presentem aquesta trobada en format taula rodona, on intervindran els investigadors i investigadores del projecte: Manuel Delgado, Romina Martínez, Sarai Martín, Joan Gómez i Josep Roca.

Deixa un comentari