Bosses, llums, polseres i també cabassos

unnamed

Museu de la Pauma

de Mas de Barberans

Clavell, 52

Inici de les inscripcions 8 de gener a les 9 hores

Us presentem la programació del Museu de la Pauma per al 2020. S’han programat un total de 21 cursos i tallers d’artesania que aniran alternant tradició i innovació. Així, al marge de cistells, cabassos i altres peces més tradicionals, la programació del Museu inclou l’elaboració d’objectes més innovadors sigui pel material que fan servir o pels usos que se’ls dona. Pel que fa a la innovació, destaca el taller de la bossa d’espart que ensenyarà a fer l’artesana valenciana Maria Teresa Miñana.També serà interessant el taller per elaborar un llum fet amb teixit hexagonal i folrat amb tela. Una proposta que treballaran un tàndem integrat per Carles Alcoy; i la dissenyadora de capells, Jordina Bravo, establerta a Xerta. El faran el mes de març. La cadiraire especialitzada en reixeta Mariona Velasco és una altra de les artesanes que impartiran taller al Museu de la Pauma. Mostrarà com amb la mateixa tècnica amb què repara o teixeix culs de cadires es poden fer polseres elegants i originals. La cofa de palangre, un dels utensilis més característics de la cistelleria del mar, a càrrec de l’artesà Josep Mercader; l’elaboració d’un cistell per anar al rovelló, per part de Joan Farré, o la confecció d’una bossa amb pauma, a càrrec de les artesanes d’Art Pauma que també ensenyaran com fer cabassets i graneres són d’altres dels tallers programats per aquest 2020. Sense deixar de banda el Fibres Campus, un espai d’intercanvi internacional que enguany portarà fins al Mas de Barberans les artesanes finlandeses Anelma Savolainen i Eija Koski , l’italià Andrea Magnolini i el francès Corentin Laval. Tots quatre impartiran cursos per mostrar tècniques de cistelleria en espiral o l’ús de materials com la palla o el paper.

Una de les novetats més importants d’enguany és el taller de pauma que es farà cada últim divendres de mes, a càrrec de les artesanes del Museu. S’inclou per primera vegada com una activitat amb periodicitat fixa dins la programació anual del Museu. L’assistència al taller podrà ser esporàdica o tenir continuïtat. D’aquesta manera, es dona l’opció d’elaborar una peça més gran i laboriosa si es participa en més sessions. Les places són limitades: un màxim de 12 persones per sessió i hi haurà dos artesanes impartint-les. L’horari és l’últim divendres de mes, de 17 a 20 hores i el preu és de 5 euros.

Deixa un comentari