Restauració d’una barraca a Mont-roig del Camp

Partida de la Palma Negra
21 de març de 2020

El dissabte 21 de març, el GEPEC, el Grup Barracaire de Mot-roig del Camp i l’Associació de Veïns “Muntanya Roja”, organitzen una jornada de treball que durarà tot el dia i que consistirà en la rehabilitació d’una barraca amb un enderroc important. És una construcció que es troba a la partida de la Palma Negra, a la vora del camí de l’Aufinac, i que està catalogada a Wikipedra amb el codi 17762.

Es tracta d’una activitat de voluntariat i, sota la direcció de l’Albert Gavaldà, margener, aprendrem a fer un portal i una coberta de falsa cúpula, per tal de tornar-li a la barraca l’aspecte original i, al mateix temps, intentarem posar-nos a la pell d’aquells pagesos que en un passat la van bastir per aixoplugar-se i guardar-hi les eines del camp.

Qui estigui interessat en participar en aquest treball de reconstrucció, cal que s’inscrigui al GEPEC: secretaria@gepec.org

L’hora de trobada és a les 9 del matí a l’aparcament de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp (carretera de Colldejou). Cal portar esmorzar, dinar, aigua i roba, i guants de treball.

Des del 2006 s’han restaurat 12 barraques i un tros d’una carrerada.

Estat actual de la barraca que es reconstruirà

Deixa un comentari