L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es reuneix a El Vendrell

El passat mes febrer es van reunir al Centre Cívic l’Estació d’El Vendrell les 24 entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, a la qual està adherit Món Casteller · Museu Casteller de Cataluna, Valls, com a Antena Castellera del territori. La trobada, organitzada perl’Institut d’Estudis Penedesencs, va ser presidida per la directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, i va comptar amb la presència de la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Penedès, M. Àngels Dias i la regidora de Cultura d’El Vendrell, Silvia Vaquero.

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (abans Observatori per a la Recerca Etnològica) fou creat per poder conèixer puntualment i de manera actualitzada la situació del patrimoni etnològic català en tots els seus vessants, incloent-hi la recerca i la difusió. El funcionament de l’Observatori es basa en la col·laboració i el treball en xarxa amb les entitats i grups que existeixen a Catalunya dedicats al patrimoni etnològic.

D’entre els temes tractats a la reunió, s’ha de destacar el de la reactivació dels capítols dels pressupostos de la Generalitat dedicats a la recerca etnològica. En aquest sentit, també es van començar a preparar els cinc programes comuns de la xarxa: Cultura Viva (presentacions de recerques etnològiques), Tallers i Jornades de Memòria Oral, Mostra de Cinema Etnogràfic, Col·leccionant Passions (posada en valor de col·leccions privades) i Etnologia en Xarxa.

A continuació es va fer balanç de les activitats realitzades durant l’any 2019:   

Tallers i Jornades de Memòria Oral         

  • Nombre d’activitats: 25    
  • Nombre d’assistents: 1000 

Mostra de cinema etnogràfic           

  • Nombre d’activitats: 37    
  • Nombre d’assistents: 1702

Cultura Viva                    

  • Nombre d’activitats:  21    
  • Nombre d’assistents: 942

Etnologia en Xarxa                  

  • Nombre d’activitats: 39    
  • Nombre d’assistents: 6472

Col·leccionant passions                  

  • Nombre d’activitats: 6     
  • Nombre d’assistents: 2291

Total d’activitats: 128  

Total d’assistents: 12.407

Una resposta a “L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es reuneix a El Vendrell

Deixa un comentari