Parcs Naturals i museus, o com gestionar el patrimoni cultural dels espais naturals protegits

El Museu de la Mediterrània, com a membre del la Xarxa de Museus d’Etnologia, i amb el suport del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, organitza la Jornada “Parcs Naturals i Museus. Bones pràctiques en la gestió del patrimoni cultural dels Espais Naturals”.

Des de fa anys, alguns Parcs Naturals treballen el patrimoni cultural dels seus espais protegits. En alguns casos aquest treball es realitza conjuntament amb els seus museus de referència. Són projectes per la protecció, la salvaguarda, l’estudi i la difusió del patrimoni cultural. La Generalitat de Catalunya impulsa aquestes sinergies entre parcs naturals i museus, i en el seu Pla de Govern 2018 – 2021 aposta per treballar per a la protecció i el foment de l’ús sostenible del patrimoni cultural que es troba als espais naturals protegits. Per això, el desembre de 2018 aprova un Acord del Govern per a la protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural i natural de Catalunya.

Ara, i després de la realització de diferents workshops entre directors de Parcs Naturals i Museus s’ha volgut impulsar una jornada per presentar “Bones pràctiques en la gestió del patrimoni cultural dels Espais Naturals”. Aquesta jornada, que es portarà a terme el dimecres 25 de novembre a partir de les 10 h, en format telemàtic i que es podrà seguir a través del canal de YouTube del Museu de la Mediterrània, servirà per presentar una dotzena de bones pràctiques sobre el patrimoni cultural dels Parcs Naturals de Catalunya.

La jornada comptarà amb un bloc específic de presentacions sobre treballs realitzats en el patrimoni etnològic dels parcs naturals:

  • Projecte de Recuperació i difusió de l’Artesania local de l’Alt Pirineu a càrrec de Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, i Mercè Aniz, directora – conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • La Recerca “Cel, meteorologia i estels en la memòria oral dins l’àmbit del Parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici” a càrrec de Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, i Mercè Aniz, directora – conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Podeu consultar el programa complet i us podeu inscriure a la jornada al formulari que trobareu a la pàgina web del Museu de la Mediterrània.

Deixa un comentari