Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya i Cinc anys de la declaració de BCIN a cinc barraques de Mont-roig del Camp

Centre Cultural Església Vella
C Major Mont-roig del Camp
Exposició del 8 d’octubre al 21 de novembre

Del 8 d’octubre al 21 de novembre de 2021, al Centre cultural Església Vella, es farà l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

Aquesta exposició, des de l’inici de la seva itinerància, a Torrebesses el novembre de 2019, amb l’edició de Mont-roig del Camp, s’haurà fet 18 vegades a Catalunya. Des del març del 2021 tenim dues còpies fent aquesta itinerància.

Ara s’està fent al Centre Cívic d’Ulldemolins (Priorat) i a can Falç de Sitges (Garraf).

A continuació està previst que vagi durant el 2021 a: Móra la Nova (Ribera d’Ebre), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Girona (Gironès).

Aprofitant l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, es farà també una exposició fotogràfica i amb maquetes commemorant els 5 anys de la declaració, per primera vegada a Catalunya, en el Diari Oficial de la Generalitat del 21 d’abril de 2016, de “Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de zona d’interès etnològic” a 5 barraques del terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Vegeu la “Revista d’etnologia de Catalunya”:

Posteriorment, el 12 de juny de 2018, també ho van ser tretze conjunts de tines enmig de les vinyes de les valls del Montcau (Bages) i el març de 2019 van iniciar-se els tràmits per declarar onze conjunts de construccions de pedra seca, d’abastament i explotació de l’aigua de Torrebesses (Segrià).

Deixa un comentari