Reconstrucció de marges de pedra en sec

Fundació El Solà
Carrer el Solà, 23 La Fatarella
22 i 23 d’octubre de 2021

La reconstrucció del territori del terme de la Fatarella i dels seus voltants ha passat per diferents èpoques i per diferents finalitats. Abans de la industrialització, es van realitzar tota mena de construccions per conrear millor les terres, per captar i conservar l’escassetat de l’aigua, per l’aixopluc i per obtenir materials indispensables (calç, guix, farina, etc). El denominador comú, material i tècnica de totes aquestes construccions va ser la pedra en sec, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el novembre del 2018 per la UNESCO. Les construccions de pedra en sec i el paisatge que aquestes generen són un dels patrimonis culturals més important que tenim. És per aquest motiu que l’hem d’estudiar, conservar, desenvolupar i divulgar.

El curs es desenvoluparà entre els dies 22 i 23 d’octubre. Un cop finalitzat s’obtindrà un certificat de la Fundació URV i de la Fundació el Solà. El preu de la matrícula és de 20 euros. La bibliografia recomanada (16 euros) i el dinar de dissabte (8 euros) no estan inclosos al preu del curs i són opcionals. Les persones interessades a assistir es poden inscriure enviant un correu electrònic a elsola@fundacioelsola.org fins al 15 d’octubre.

Programa:

Deixa un comentari