“Dones del territori”, tercera sessió de cinema etnogràfic de l’Institut Català d’Antropologia (ICA)

En el marc de la 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

27 d’octubre de 2021 a les 18.00h.
3a Sessió: DONES DEL TERRITORI

PROJECCIÓ DOBLE:

Entre el dia i la nit no hi ha paret, Col·lectiu Espigolaores (València, 2017, 60’)
Primer treball documental del col·lectiu Les Espigolaores. Es tracta d’un documental sobre dones que viuen o han viscut a l’Horta de Campanar, la Partida de Dalt o a la desapareguda Partida del Pouet, a València. A través dels seus relats s’aborden les seves pràctiques, coneixements i experiències de vida, i es qüestiona la imatge masculinitzada que sovint hom projecta d’aquest territori. El documental parteix de la memòria de les dones i de llurs subjectivitats per reivindicar, des d’allò quotidià, els sabers invisibilitzats i desplaçats que han format part de la construcció del territori, i es presenta com una eina per repensar el present. Una mirada crítica sobre el model de desenvolupament urbanístic dut a terme a València durant les últimes dècades recorre el documental.

Crònica d’una joventut, retrats de l’acció col·lectiva, Anna Fonoll Tassier (Tarragona, 2019, 37’)
Recull de testimonis de joves tarragonins. El documental ens acompanya a conèixer les seves expectatives de com habitar la ciutat.

La sessió comptarà amb la presència de les directores del documental: Col·lectiu Espigolaores i Anna Fonoll. Presentada per: Josep Roca (IVAC. Grup de Treball sobre Antropologia, Imatge i Cultura Visual-ICA).

Lloc: Sala Pi i Sunyer. Institut d’Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Organitza: Institut Català d’Antropologia i Grup IVAC. Grup de Treball sobre Antropologia, Imatge i Cultura Visual. Amb la col·laboració del Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya, Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) i Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Leave a Reply