Cultura Viva 2021. IXBIS Jornada de Presentació de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central 2021.

La jornada es farà el 13 de novembre al Museu del Ter de Manlleu i s’hi presentaran recerques etnològiques realitzades a la comarca d’Osona.

La jornada “La recerca etnològica a la Catalunya Central” forma part del programa Cultura Viva, que és una iniciativa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d’estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l’any, per tot el país.

La jornada, organitzada pel Museu del Ter amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es farà el proper dissabte 13 de novembre a 2/4 de 10 del matí al Museu del Ter. Enguany es tracta de la IXbis edició, perquè estava prevista per a realitzar-se el passat 2020, però a causa de la situació sanitària es va haver de suspendre. Aquesta circumstància ha fet que per l’edició d’enguany del present 2021, es repeteixi el programa i finalment puguem escoltar les recerques proposades.

La jornada permet escoltar, aprendre i comprovar l’estat de la recerca etnològica a la Catalunya central. Per aquesta edició ens hem centrat en la comarca d’Osona i en total s’hi presentaran 8 comunicacions, corresponents a recerques de temàtiques diferents però amb l’etnologia com a element comú. Entre les comunicacions hi ha temàtiques tan diverses com: la història del teatre com a activitat de lleure quotidià, la musicologia, la religiositat popular, l’agricultura des d’una mirada social o la memòria popular a través de les fotografies.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l’agenda del museu o bé al telèfon 93 851 51 76 o info@museudelter

Data: Dissabte 13 de novembre de 2021 a les 9.30h

Lloc: Museu del Ter

Per a més informació: www.museudelter.cat – 938515176 – info@museudelter.cat

Deixa un comentari