Les Gavarres. Aprendre de l’arquitectura anònima

En el marc dels Premis Gavarres 2021, el passat 26 de novembre, es va presentar el llibre “Les Gavarres. Aprendre de l’arquitectura anònima”  

Veient com en pocs anys una part dels masos abandonats es perdien per enrunament o sovint es restauraven de forma poc reeixida, es va constatar l’interès i la urgència de documentar els materials, les tècniques i les solucions constructives que conformen l’arquitectura popular a les Gavarres.

Aquest llibre és, doncs, el resultat d’aquest estudi. Però no només això, també té vocació d’eina per reivindicar i preservar aquest ric patrimoni i el de les construccions anònimes en general.

Es tracta d’una obra adreçada als amants de l’arquitectura tradicional, als tècnics de les administracions, als arquitectes, als paletes, a la gent d’ofici i als propietaris, amb l’ànim de sensibilitzar i ajudar perquè aquesta identitat es mantingui.

Es pot adquirir o bé al Consorci de les Gavarres o bé a GRETA.

Deixa un comentari