Vicent Torrent pronunciarà la conferència inaugural del 10è Simposi Casteller de Catalunya a les Decennals de Valls

  • Les inscripcions ja estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line

El proper dissabte 29 de gener de 2022 dins el 10è Simposi Casteller de Catalunya, organitzat en el marc de les patrimonials Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, Vicent Torrent pronunciarà la conferència inaugural a les 10 h. a la sala d’actes del Convent del Carme. La importància de la vinculació de la música amb els castells catalans i la muixeranga valenciana. Els nostres músics prenen el protagonisme merescut.

Nascut a València l’any 1945, Vicent Torrent és expert en música tradicional. El 1975 formà part de l’equip creador del grup Al Tall, dins el qual continuà fins la liquidació del grup en 2013.  Dins Al Tall aporta la selecció i adaptació dels temes tradicionals i gran part de les noves composicions quant a la música i el text dels vint discs editats pel grup.

Va crear el 1984, i va dirigir fins la seva jubilació el 2009 des de la Conselleria de Cultura, la campanya escolar de recopilació de música tradicional valenciana TALLERS DE MÚSICA POPULAR, així com la col.lecció discogràfica FONOTECA DE MATERIALS que compta actualment amb 32 discos de llarga durada publicats, i un extens arxiu no publicat contenint milers de documents sonors de música tradicional valenciana interpretats per la població autóctona.

El 1988 la Generalitat de Catalunya concedeix al grup Al Tall la Creu de Sant Jordi per la seva aportació a l’estudi i divulgació de la música d’arrel popular. El 1998 s’adjudica el Premio Nacional de Folklore a la Fonoteca de Materials.Acabes:

Les inscripcions ja estàn obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line. Donen accés als àmbits tècnic, social i enogastronòmic, que es poden seleccionar en el moment de realitzar la inscripció. És obligatòria la presentació del passaport covid. 

Inscripcions: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/1

En cas que vulgueu presentar comunicacions en la sessió oberta, ompliu també el següent formulari: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/2

Deixa un comentari