El 10è Simposi Casteller de Catalunya a celebrar a Valls anuncia Josep Vicent Peiró com a ponent de la taula rodona sobre “La represa del patrimoni immaterial post pandèmia”

  • Les inscripcions ja estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line

Foto: Academia de las Artes Escénicas de España

El proper dissabte 29 de gener de 2022 dins el 10è Simposi Casteller de Catalunya, organitzat en el marc de les patrimonials Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, Josep Vicent Peiró  serà un dels ponents de la taula rodona de l’àmbit tècnic “La represa del patrimoni immaterial post pandèmia”, que se centrarà en discernir els avantatges i els inconvenients que generen les declaracions de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Hi participen estudiosos coneixedors de manifestacions que tenen aquest rang.

Peiró és doctor investigador per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Ha impartir docència en la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló. Actualment és crític literari i d’Arts Escèniques del suplement cultural “Paraules” del diari Las Provincias i altres mitjans o revistes com Red Escénica, Artescénicas i Primer Acto.

Dins del món festiu i d’arts musicals populars, va profesionalitzar-se al tabalet i la dolçaina en 1982, i forma part com a percusionista del  grup de dolçaines i percussió “El Cudol” que va néixer al mateix any, dirigit per un dels compositors i directors de dolçaina més importants: Antoni de la Asunción. En el món faller, pertany a la comissió dels carrers Montortal – Torrefiel, al barri d’aquest nom, la qual sempre ha tingut una línia diferent a la oficialitzada sense caure amb el concepte alternatiu a la oficialitat. A aquesta falla ha ocupat càrrecs com secretari o loter.

També ha col·laborat amb la Falla Na Jordana, tant al seu llibret com als catàlegs de la seua setmana “Tirant de Lletra”, dedicada a l’obra de Joan Martorell. Enguany, la introducció al voltant del cinema i falles, en l’any dedicat a Luis Garcia Berlanga.

Les inscripcions ja estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line. Donen accés als àmbits tècnic, social i enogastronòmic, que es poden seleccionar en el moment de realitzar la inscripció. És obligatòria la presentació del passaport covid.

Inscripcions: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/1

En cas que vulgueu presentar comunicacions en la sessió oberta, ompliu també el següent formulari: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/2

Deixa un comentari