El Simposi Casteller a les Decennals de Valls compta amb Eloi Miralles com a ponent de la taula rodona sobre “La utilitat o no de la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”

  • Les inscripcions ja estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line

El proper dissabte 29 de gener de 2022 dins el 10è Simposi Casteller de Catalunya, organitzat en el marc de les patrimonials Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, Eloi Miralles serà un dels ponents de la taula rodona de l’àmbit tècnic “La utilitat o no de la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, que se centrarà en discernir els avantatges i els inconvenients que generen les declaracions de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Hi participen estudiosos coneixedors de manifestacions que tenen aquest rang.

Casteller dels Castellers de Vilafranca, degà dels cronistes castellers i estudiós de la cultura popular i tradicional. Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, apotecari de professió i, vocacionalment, folklorista i estudiós de la cultura popular, sobretot del fet casteller. Membre dels Castellers de Vilafranca des de 1970, de la vilafranquina Colla Rabassons –impulsora de la cultura popular– i de l’Arxiu Ferragut amb les seves fotografies geganteres.

Com a periodista casteller s’inicià a la premsa vilafranquina i posteriorment a El Noticiero Universal (1973-1976) i La Vanguardia (1977-1991). També especialista en el món geganter, compta amb una àmplia bibliografia sobre imatgeria i balls, que incideix en el territori penedesenc i tarragoní, sobresortint Festa Major de Vilafranca (Ajuntament de Vilafranca del Penedès, 2003). Des del punt de vista casteller, destaquen les publicacions Fem pinya! (Diàfora 1981), Fets Castellers. Aproximació històrica a una antologia fotogràfica castellera (amb Daniel Ventura, Minyons de l’Arboç, 1983), 20 castells descarregats! 1932-2007 (amb Joan Cruañes, Minyons de l’Arboç, 2008), i els dos primers volums de Castellers de Vilafranca (2013 i 2015). També ha participat a La Muixeranga d’Algemesí, 25 anys (1998), dedicat a aquest antecedent dels castells i que vingué per primer cop a Catalunya gràcies a la seva feina com Administrador de la Festa Major de Vilafranca el 1978.

Fou fundador de El Figarot, butlletí dels Castellers de Vilafranca, del qual és col·laborador. És membre del consell de redacció de la revista Castells i del consell científic de Món Casteller • Museu Casteller de Catalunya, a Valls.

El 1981 guanyà el premi Força, equilibri, valor i seny sobre temàtica castellera. El 1998 li fou atorgada la distinció de Casteller de soca-rel pels Castellers de Vilafranca. El 1999 l’Ajuntament d’Algemesí li concedí la Medalla de la Ciutat, per la divulgació de la Muixeranga, a la vegada que aquesta agrupació el distingí com a Muixeranguer d’Honor. El 2014 rebé el primer premi Isidre de Rabassó per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. J.B.L.

Les inscripcions ja estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar on line. Donen accés als àmbits tècnic, social i enogastronòmic, que es poden seleccionar en el moment de realitzar la inscripció. És obligatòria la presentació del passaport covid.

Inscripcions: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/1

En cas que vulgueu presentar comunicacions en la sessió oberta, ompliu també el següent formulari: https://www.cognitoforms.com/f/Rk6w7cBZAEaEdxtQ9zof7w/2

Deixa un comentari