Cloenda de l’Any Joan Tomàs

Centre Artesà Tradicionàrius. Pl. d’Anna Frank s/n, Barcelona
Diumenge 24 d’abril, a les sis de la tarda

Acte de cloenda de l’Any Joan Tomàs, amb el qual s’ha volgut reivindicar la figura d’aquest músic, pianista, mestre, compositor, director, folklorista, professor i etnomusicòleg nascut el 1896 i mort el 1967. Com a folklorista va participar activament en la Secció Excursionista de l’Ateneu Enciclopèdic Popular (1905) i l’Agrupació Excursionista de Catalunya, fundada el 1912 per cantaires de l’Orfeó Català. Va treballar en l’Obra del Cançoner Popular durant tot el període (1922-1936), presentant-hi reculls de cançons en els concursos de la Festa de la Música Catalana i duent a terme vint-i-tres missions de recerca, en què va recollir més de deu mil cançons.

L’acte de cloenda es desenrotllarà tenint en compte l’estructura que, ara fa cent anys, el mestre Tomàs proposava per a les audicions que ell mateix organitzava, dirigia i interpretava. Primer es projectarà un breu muntatge audiovisual fent referència als primers passos del mestre com a director, compositor, intèrpret i folklorista. A continuació, una part dedicada a la interpretació de cançons recollides i harmonitzades per Joan Tomàs entre d’altres de composició pròpia, a càrrec de Marta García, soprano i Jordi Humet, piano. Seguidament, el grup Krregades de romanços interpretarà cançons recollides pel mestre en diferents missions de recerca per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

L’acte comptarà amb la presència de la comissària de l’Any Joan Tomàs, Liliana Tomàs, i de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya. També s’hi podrà visitar l’exposició “Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés (1896-1967)“. Serà conduït i presentat per Rut Martínez, periodista i gestora cultural estretament vinculada a la música popular i dansa tradicional, i es podrà seguir en directe per streaming.

Informació detallada de l’acte de cloenda (inclou l’enllaç al canal de streaming i les entrades per a l’assistència presencial).

Any Joan Tomàs

Deixa un comentari