1a Jornada Garriga

Desprès de XII edicions de Trobades d’Estudiosos de les Garrigues, des del Centre d’Estudis de les Garrigues ens plau presentar-vos i invitar-vos a la 1a Jornada Garriga que tindrà lloc els popers dies 7 i 8 de maig a Bovera. La Jornada Garriga pren el relleu a les antigues Trobades d’Estudiosos i té l’objectiu de fomentar un espai de debat on reflexionar i dialogar sobre quines són les febleses i potencialitats de la comarca i comarques limítrofs.

La jornada dedicarà el dissabte al matí a la presentació de diferents treballs duts a terme a la comarca o les comarques veïnes i durant la tarda tindrà lloc el debat que porta per títol ‘Garrigues, Ribera d’Ebre, Segrià: problemàtiques compartides i reptes de futur’ i on hi participaran Ignasi Aldomà (professor de geografia rural i ordenació del territori a la Universitat de Lleida), Pere Josep Jiménez (Xarxa per a la Conservació de la Natura i exdirector de la Reserva Natural de Sebes i meandre de Flix) i Sílvia Pallejà (gestora cultural i agent d’ocupació i desenvolupament local).

A més a més, durant tot el cap de setmana es podrà visitar les exposicions ‘Forns d’oli de ginebre’ i ‘Plantes i gent: etnobotànica garriguenca’. Finalment, el diumenge hi haurà el passi documental ‘Entre cendres’ sobre els incendis del 2019 i un col·loqui amb l’autora del documental, Maria Pena, conduit per Josep-Sabastià Cid (vegeu programa complert).

La jornada s’organitza conjuntament amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, els Amics de Riba-roja i l’Ajuntament de Bovera i amb la col·laboració de Consell Comarcal de les Garrigues, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari