X Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana

El proper 1, 2 i 3 de juliol es celebraran les X Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana, que tindran lloc enguany a Guardamar del Segura (Baix Segura), límit meridional de la llengua.

Les Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana són uns congressos organitzats cada dos anys pel grup de recerca EtnoBioFiC (Universitat de Barcelona i Institut Botànic de Barcelona, CSIC-Ajuntament de Barcelona), sempre amb la col·laboració d’altres institucions i entitats públiques i privades, amb la intenció de facilitar el contacte i l’intercanvi d’informació entre investigadors, estudiosos i aficionats de l’etnobotànica que s’expressen en la nostra llengua.

Les anteriors edicions varen tenir lloc a Torrent (Horta), l’any 2001, a Viladrau (Osona) l’any 2004, a Xixona (Alacantí) l’any 2006, a Artà (Mallorca) l’any 2008, a Amposta (Montsià) l’any 2010, a Ibi (Alcoià) l’any 2012, a Llívia (Cerdanya) l’any 2014, a Ciutadella (Menorca) l’any 2016 i a Canillo (Andorra) el 2018. Com que la pandèmia de covid no ha permès de fer l’edició que tocava el 2020 ni el 2021, el darrer any es va fer una petita sessió en línia, per a no perdre el contacte. Finalment comptem poder fer l’edició que toca aquest 2022. En aquesta ocasió, la trobada -que és la desena i significa, pel número rodó, una fita rellevant- es celebra al Baix Segura, en concret a Guardamar del Segura -amb una sortida prevista a la pineda de Guardamar i algun dels parcs naturals del voltant, com la llacuna de la Mata, les salines de Santa Pola o el Fondo-, on comptem amb la col·laboració, per a l’organització, de l’Institut d’Estudis Guardamarencs, de l’associació La Gola i l’Ajuntament de Guardamar del Segura.

Les jornades són gratuïtes i el termini d’inscripció per a l’assistència a les jornades finalitza el dia 24 de juny, mentre que el termini de presentació dels resums de les comunicacions ho fa el dia 6 de juny.

Més informació: j.etnobotanica.cat@gmail.com

Us hi esperem!

Una resposta a “X Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana

  1. Si demaneu la col·laboració del CEFIRE (és a dir, del Centre de formació i recursos educatius de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, en aquest cas del CEFIRE d’Oriola: direorihuela@gva.es o plurilinguismeorihuela@gva.es) es pot divulgar entre el professorat dels centres de primària, secundària, FPA i EOI de la comarca del Baix Segura i també de les comarques valencianoparlants del voltant, com el Baix Vinalopó i d’altres. El CEFIRE faria la inscripció gratuïta i la certificació oficial per al personal docent valencià també de forma gratuïta i amb reconeixement oficial a tots els efectes administratius.

Deixa un comentari