La història del cooperativisme a la Catalunya Central

El passat 6 de maig es va presentar al Museu del Ter la publicació digital “La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur” dels historiadors osonencs Gerard Vallejo i Joan Torrents. La presentació va anar a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat de Vic Josep Casanovas. Per la seva banda els historiadors van fer un resum del treball d’investigació realitzat així com les possibles línies d’investigació futures.

A l’acte i com que també forma part del projecte, també hi va participar l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, que va presentar noves línies de treball per impulsar la recerca en el marc del projecte “El fil de la cooperació”. L’Ateneu i el Museu  treballen conjuntament amb l’objectiu “d’estirar el fil” per conèixer la història del cooperativisme i les experiències concretes de les cooperatives de la Catalunya Central. Aquest projecte de recerca, en bona part de contingut etnològic, forma part de les activitats de la Xarxa d’Entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. L’acte també va comptar amb la presencia de la delegada del govern a la Catalunya Central Rosa Vestit i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu Eva Font.

En aquest enllaç al canal de Youtube del Museu del Ter es pot trobar l’acte de presentació. Mentre que la publicació en línea també es pot consultar a través de la nostra pàgina web.

Per a més informació: www.museudelter.cat – 938515176 – info@museudelter.cat

Deixa un comentari