La revista “Alberes” publica un número dedicat a la pedra seca

La revista “Alberes” editada per l’editorial Gavarres, en el seu número 27 (primavera-estiu, 2022) ha publicat un dossier dedicat a la pedra seca.

En aquest cas és un extens monogràfic dedicat a la pedra seca i en el qual es fa referència a indrets amb pedra seca (Garriga de Llers, Cap de Creus, Montgrí, Banyuls,…), persones relacionades amb la pedra seca ja sigui a nivell de construcció o d’estudi, i accions de defensa d’aquest patrimoni.

Expliquen que són “48 pàgines sobre el ric patrimoni de pedra seca de tres nuclis: la garriga d’Empordà, el cap de Creus i l’Albera, nord i sud; aquest dossier és un homenatge a les persones humils que van aixecar amb esforç murs, barraques… amb l’objectiu de conrear un pam més de terra”.

Són 29 textos que repassen la tècnica i les construccions de pedra seca d’aquelles contrades esmentades. És un treball molt exhaustiu amb una presentació visual atractiva.

Aquesta revista es pot adquirir a:

Deixa un comentari