Comença la 12a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic al  Museu del Ter

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural  de la Generalitat de Catalunya organitza la 12a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. La Mostra des de fa unes edicions, té caràcter multiseu, i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció actuals, sempre amb el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. En aquesta edició, la Mostra projectarà més de 40 films distribuïts en 36 sessions que tindran lloc a 18 poblacions de Catalunya durant l’estiu i la tardor de 2022.

I per desè any consecutiu, el Museu del Ter hi participa i durant aquesta tardor celebrarà 8 sessions  en diferents poblacions d’Osona i el Ripollès. Concretament es celebraran a sis poblacions diferents: Manlleu (2 sessions); Vic (2 sessions); Ripoll; Torelló; Taradell  i Roda de Ter. Entre aquestes sessions hi ha documentals i filmacions actuals, casos de les sessions celebrades a Ripoll, Vic i Manlleu, mentre que també hi ha 4 sessions que serviran per visualitzar i incentivar la recuperació d’antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic.

La primera d’aquesta sessions s’ha organitzat conjuntament amb el Cineclub Vic i veurem el film d’Alexandre Koberidze (Georgia) “Què veiem quan mirem cap al cel?” on una jove parella decideix citar-se en un bar després de coincidir diverses vegades pel carrer. Però, com en un conte de fades, víctimes d’una estranya maledicció, el dia de la trobada els dos han canviat d’aparença i són incapaços de reconèixer-se. La pel·lícula de Koberidze, hàbil narrador d’històries i atent espectador de la societat que l’envolta, fa un retrat on ressalta el valor de la vida en comunitat, de l’estima i de la innocència de l’amistat primerenca. Un ritme harmònic d’escenes quotidianes.

Data: Dimarts 11 d’octubre a les 20h                

Població i lloc: Vic. Espai ETC Vic. Passeig de la Generalitat, 46.

Per a més informació: www.museudelter.cat – 938515176 – info@museudelter.cat

Deixa un comentari