Patrimoni cultural i frontera

Amb el títol “El patrimonio cultural en espacios fronterizos – Le patrimoine culturel dans les zones frontalières” veuen la llum les actes de la jornada “Patrimoni i frontera“, celebrada el 20-21 d’octubre de 2021, organitzada per Communauté de Communes Couserans-Pyrénées, Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU) i Ecomuseu de les Valls d’Àneu, en el marc del projecte Xarxa Pirinenca de Centres de Patrimoni i Innovació Rural-PATRIM+.

Les fronteres són espais clau per als Estats nació. Delimiten la jurisdicció en la qual els Estats exerceixen la seva autoritat, i materialitzen i representen els sentiments de pertinença nacionals dels ciutadans en el territori. Constitueixen, per tant, símbols rellevants de les identitats i els patrimonis nacionals, la significació dels quals s’ha vist trastocada des de l’emergència de la globalització i dels processos transnacionals. Així, a partir d’una sèrie d’estudis de cas, aquesta publicació aborda i presenta els canvis que s’estan donant en el camp patrimonial vinculat als espais fronterers.

Autoria:Arrieta Urtizberea, Iñaki; Chaboussou, Pauline; Abella i Pons, Jordi (eds.)

Pàgines: 180
Edició: Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU). Servicio Editorial/Argitalpen Zerbitzua. 2022
ISBN/ISSN: 978-84-1319-489-9
Idioma: Castellà; Francès

Deixa un comentari